keskiviikko 30. tammikuuta 2013

No-knead-bread eli leivänsyöjä fiilareissa



Siis voiko kauniimpaa asiaa olla kuin vastaleivottu, höyryävä, rapeakuorinen leipä? Minusta ei. Olen elämäni aikana leiponut leivän jos toisenkin yrittäen löytää juuri sen täydellisen reseptin, jossa yhdistyisi maku, helppous ja ihanan pullea ulkomuoto. Ja nyt se tapahtui!

Reseptin on kehitellyt newyorkilaisen Sullivan St. Bakeryn Jim Lahey. Leivän salaisuutena on pitkä kohoamisaika, mitä ei kyllä kannata säikähtää, sillä muuten leipä on erittäin nopeatekoinen. Ja se paistetaan padassa! Netistä löytyy monta reseptiä eri hakusanoilla: pataleipä, vaivaamaton leipä, no-knead-bread... Menkääpäs kokeilemaan, tämä tyttö lähtee hakemaan palan tuota ihanuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti